Inca de mici visam sa avem o camera numai a noastra, unde sa ne jucam de-a printesele, medicii sau politistii, sa dormim sau sa ne primim toti prietenii.

Daca aceasta dorinta nu ni s-a indeplinit, poate am putea sa le-o indeplinim copiilor nostri, pentru ca ei merita tot ce este mai bun. Camera ta, camera in care ai copilarit, te poate influenta foarte mult si poate descrie tipul de persoana care ai fost sau care ai devenit.

In viata fiecaruia dintre noi vine un moment in care devenim parinti si atunci, printre emotii, griji, nerabdare, vine o clipa in care ne gandim cum va arata camera copilului nostru. Ce culori folosim? Ce obiecte de mobilier vom cumpara? Oare este destul de luminata? Acestea sunt doar cateva dintre cele mai intalnite intrebari pe care ni le adresam.

Pentru a raspunde la aceste intrebari si pentru a reusi sa amenajam camera ideala pentru copilul nostru, indiferent daca este fata sau baiat, trebuie sa tinem cont de urmatoarele:

  • Varsta. Copilul creste si cel mai bine este sa alegem obiecte de mobilier pe care sa nu le schimbam in fiecare an. Este totusi nevoie sa adaugam mici obiecte de mobilier sau accesorii specifice varstei, cu care copilul sa se identifice.
  • Adaugati culoare! Puteti sa alegeti impreuna cu copilul dumneavostra gama cromatica si astfel sa dati viata camerei pe cat posibil. Indrazniti sa combinati turcoaz cu roz, de exemplu. Puteti sa decorati peretii cu litere volumetrice, sa ii pictati sau sa alegeti un tapet cat mai viu colorat.
  • Daca este o camera pentru un nou-nascut, ar fi bine sa va ganditi si la confortul dumneavoastra. Pentru ca veti petrece foarte mult timp in acea camera, v-as recomanda sa cumparati fie o canapea, fie un fotoliu cat mai confortabil.
  • Trebuie sa luam in considerare faptul ca atunci cand va avea musafiri, copilul va dori sa ii primeasca in camera lui si nu in living, unde stau adultii.
    Tineti cont de pasiunile/hobby-rile lui si incercati sa le surprinde-ti cat mai bine in conceptual de baza.
  • Puteti folosi buline, forme geometrice, diverse patternuri colorate.
  • Folositi culori calde, pale si evitati culori precum rosu aprins sau negru.
  • Biroul este o piesa de mobilier pe care, atunci cand amenajam camera copilului, nu trebuie sa o ignoram deoarece aici isi va petrece destul de mult timp. Trebuie sa aiba un loc de citit si scris, dar si unul unde sa isi tina calculatorul.