Mobila de bucatarie

A venit momentul sa va renovati bucataria si aparatura moderna merge mai bine cu mobila de bucatarie noua? Perfect! Ati ajuns unde trebuie pentru ca despre asta vrem sa va vorbim aici. O pondere impresionanta a comenzilor noastre consta in mobila de bucatarie. La bucatarie lucrurile stau altfel.  Asta spre deosebire de celelalte incaperi, unde spatiul permite aranjarea elementelor de mobilier astfel incat acestea sa arate bine chiar si fara sa mearga din perete in perete,

Fie incaperea mica sau mare, nu se accepta nimic in afara perfectiunii. Un blat perfect, fronturi frumos aliniate, sertare si dulapuri bine gandite, totul din colt in colt, maximizand spatiul disponibil. Dar ce faceti cand socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ? Cam in 90% din cazuri, dupa socoteala noastra.

Cele mai des intalnite probleme in proiectarea bucatariei

1. Supra-evaluarea spatiului disponibil

Mobila bucatarie

Toata lumea stie cat spatiu are la dispozitie. La fel cum toata lumea forteaza aceste limite atunci cand ar putea ingramadi cumva in acel spatiu un mic vis de demult. Asa ca, planul designerului nostru ar putea sa nu coincida cu planul vostru. Acesta este motivul pentru care noi credem cu tarie in comunicarea cu clientii. Faptul ca va doriti o insula, pe langa mobila de bucatarie de dimensiuni normale, intr-o bucatarie de 9 mp, cere discutii extinse.

 

2. Plinte, pereti strambi si alte iregularitati ale spatiului

Daca uneori usa de la balcon sau usa se la bucatarie ne strica planurile, lucrurile nu mai sunt la fel de grave atunci cand vine vorba de iregularitatile spatiului. Plintele care pana de curand ne limitau spatiul disponibil, peretii strambi care fac prinderea dulapurilor dificila si care fac mobila cumparata din magazin „de-a gata” sa para inclinata, sunt probleme pe care noi le putem rezolva. Tot ce ne trebuie este o evaluare corect facuta la fata locului si putina inspiratie.

3. Pozitia tevilor de apa si gaz si a prizelor

Nu doar o data am gandit si razgandit un proiect doar pentru ca mesterii insarcinati cu renovarea bucatariei nu s-au miscat destul de repede sau de bine. La fel cum nu doar o data, un client exasperat renunta la a mai face modificari cum ar fi sa mute o priza. Doar pentru ca si-a pierdut rabdarea si vrea sa incepem lucrul la mobila de bucatarie. Ce problema apare aici? Electrocasnicele si chiuveta s-ar putea sa nu mai stea in spatiul gandit initial, intrucat iesirile de gaz, apa si curent nu permit acest lucru.

4. Lipsa de viziune in ceea ce priveste spatiile de depozitare

Mobila bucatarie

Stim, toata lumea isi gandeste mobila de bucatarie ca in reviste. Cu fronturi frumos frezate, la linie, cu manere de culoare contrastanta, cu model interesant si cateva spatii deschise de depozitare. Din pacate, abia dupa ce incep sa foloseasca dulapurile si sertarele, multi clienti constata ca poate erau mai bune mai multe sertare sau spatii mai inalte pentru obiectele mari.

Noi consideram importanta comunicarea cu clientii, asa ca nu vedem aspectul mobilei de bucatarie ca fiind cel mai important in detrimentul practicalitatii acesteia. Va vom indemna sa va ganditi daca aveti obiecte mari de depozitat, precum platouri mari, roboti de bucatarie, oale mari, eventual seturi pe care le tineti laolalta in cutii voluminoase. Sau daca aveti multe lucruri mici pe care doar un sertar v-ar ajuta sa le ordonati in mod corespunzator. Plecand de aici, va facem design-ul dorit.

Bucataria este sufletul unei case. Aici se aduna toata lumea dimineata dupa o cana de cafea. Sau seara, dupa ceva cald si bun dupa o zi grea. Aici va prind zorile atunci cand ceasul desteptator va scoala din pat cand inca e intuneric afara. Si aici stati cu totii la masa incapatoare seara de seara. Nu e de mirare ca mobila de bucatarie este atat de importanta atat pentru clienti, cat si pentru noi.