mobila de dormitor

Mobila de dormitor ar trebui sa fie printre cele mai bine gandite din casa. Dormitorul este locul in care ne incepem ziua si locul in care o incheiem. Nu este camera cea mai populata, musafirii fiind poftiti in sufragerie, living, bucatarie sau pe terasa. Dar este camera cea mai intima si mai personala.  Prin urmare, ce se intampla atunci cand trebuie sa o mobilam? Ne lasam constransi de spatiul pe care il avem la dispozitie. Pentru cei care locuiesc la casa, acest spatiu este mai generos. Insa cei care locuiesc in apartamente trebuie sa devina mai creativi. Chiar si asa, cateva idei bune, mobila aleasa cu grija si mult sprijin din partea echipei potrivite, pot face minuni intr-un dormitor de orice dimensiuni.

4 sfaturi pentru cum sa ne alegem mobila de dormitor

1.      Marimea cadrului de pat trebuie sa tina cont de marimea dormitorului

Stim! Vreti un pat maaaaaaare in care sa va puteti rostogoli in orice directie in diminetile lenese de weekend. Dar nu veti fi cu mult mai castigati daca transformati intregul dormitor intr-un pat pe langa care nu puteti trece. O fi patul cea mai importanta piesa, dar chiar vreti sa renuntati la orice alt tip de mobila de dormitor?

Camerele de tineret ar trebui sa aiba pat de o persoana sau chiar o canapea extensibila. Camerele matrimoniale pot avea paturi incepand de la 1.40  metri latime pentru cele mai mici, pana la paturi de 1.8 metri sau chiar 2 metri latime pentru cine are un dormitor generos.

Cu sau fara tablie? Acest lucru depinde de spatiu in cazul modelelor capitonate, care sunt mai lungi, si de preferinte in cazul modelelor cu tablii simple, care nu modifica lungimea cadrului.

2.      Cu sau fara noptiere

mobila de dormitorSetul de pat clasic cu care ne-au obisnuit majoritatea producatorilor cand vine vorba de mobila de dormitor, este cel cu noptiere asortate. Uneori, acestea sunt prinse direct de tablie sau sunt transformate in spatii de depozitare inteligent mascate de tablia patului. Insa, spatiul si posibilitatile de aranjare vor dicta daca merita sa le luati in calcul sau nu.

Daca nu va incape decat o noptiera, de bun simt este sa renuntati la ea in favoarea unui taburet mic, cu spatiu de depozitare, care va juca acelasi rol, dar care nu va mai parea desperecheat. In situatia in care camera este mai mult lunga decat lata, varianta spatiului de depozitare ascuns in tablie este cea mai eleganta solutie. Si masutele mici si simple pot fi suficiente pentru telefon, ceasul de mana, o veioza si cartea pe care o citim inainte de culcare.

 

3.      Dulap in camera vs. dulap in alta camera vs. dressing

Varianta ideala este cea a dressing-ului, o camera separata, destinata depozitarii elegante si ordonate a hainelor. O alta idee ar fi dulapul pus in alta camera, o camera care nu are functie de dressing, dar care are obiecte de mobilier dedicate depozitarii. Altfel, atunci cand vorbim de mobila de dormitor, avem o strangere de inima cand ne gandim la cat de stramt devine spatiul daca vrem sa ingramadim un dulap cat mai incapator. Principalul avantaj al mobilei pe comanda este faptul ca va puteti gandi dulapul pe nevoile reale. Nu va veti mai lupta cu dulapuri prea adanci, cu mai multe rafturi decat sertare sau cu spatii prea mari pentru umerase.

4.      Comode, cufere, oglinzi si alte obiecte permise de spatiul din dormitormobila de dormitor

In situatia fericita in care pe langa pat, noptiere si dulap intra si alte obiecte de mobilier, considerati-va norocosi. Din nou, realizarea acestora pe comanda va usureaza viata deoarece puteti maximiza spatiul ramas. In plus, puteti introduce spatii de depozitare inteligente si creative. Lada de zestre de langa pat este minunata pentru a tine paturi, comoda este buna pentru asternuturi si prosoape, iar peste acestea pot trona elemente decorative. Mai mult, nu veti fi constransi de dimensiunile obiectelor din comert atunci cand va luati mobila de dormitor pe comanda.

Regula de baza este „less is more”. Dar asta nu trebuie sa va inhibe stilul. Va ajutam noi, la StudioMob, sa aveti mobila de dormitor perfecta!