mobila de birou

Indiferent ca lucrezi de acasa sau ai de facut un proiect pentru facultate, ori doar continui acasa unele sarcini urgente de la job, mobila de birou pe care o vei alege pentru locuinta va fi decisiva pentru calitatea muncii tale. Biroul este un loc important in care iti desfasori activitatea, dar te si reprezinta. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care ai un job de acasa si deci. Atunci biroul tau este si locul in care iti primesti clientii si colaboratorii.

Spatiul de acasa si mobila de birou

Pentru ca lucrul sa se desfasoare in conditii bune si sa fii eficient, mobila de birou trebuie sa fie una de calitate. De asemenea, pentru ca spatiul de lucru sa fie mobilat in armonie cu restul casei, ideal ar fi ca aceasta mobila sa fie facuta la comanda. Specialistii vor sti ce sa iti recomande, astfel incat mobila noua sa se integreze foarte bine in apartament.

In plus, trebuie subliniat faptul ca este important sa amenajezi biroul intr-un spatiu separat de restul locuintei. Ideal ar fi intr-o camera libera. Daca, insa, aceasta separare nu este posibila, poti amenaja biroul intr-o portiune libera a dormitorului sau a livingului. Incearca in acelasi timp sa delimitezi cat mai bine spatiul de lucru de zona de relaxare printr-o amplasare optima a pieselor de mobilier. Aceasta delimitare iti va permite sa lucrezi fara intreruperi. In acelasi timp, te va si ajuta sa nu asociezi spatiul de relaxare cu munca. Daca alegi amenajarea biroului in dormitor, recomandat este ca biroul sa fie amplasat cu spatele la pat, pentru o mai mare eficienta.

Functionalitatea si confortul

mobila de birouAtunci cand alegem mobila de birou, cele mai importante aspecte ce trebuie avute in vedere sunt functionalitatea si confortul acesteia. Masa si scaunul trebuie sa fie reglate la o inaltime adecvata inaltimii tale. Scaunul trebuie sa fie unul ergonomic si confortabil, astfel incat sa iti sustina corpul intr-o pozitie sanatoasa. Dimensiunea biroului trebuie sa fie adaptata la nevoile tale de lucru.

Spatiile de depozitare

Pentru a putea fi cat mai productiv, este necesar sa investesti in obiecte de mobilier de depozitare. Biroul cu sertare se poate dovedi foarte util in a-ti pastra documentele in ordine. La fel si cutiile de depozitare din spatiul de lucru, precum si rafturile sau etajerele. Pentru o organizare foarte buna a spatiului de lucru, dar si pentru o economisire a acestui spatiu, foarte utila este mobila de birou care ajuta la depozitarea pe verticala. Aici ne referim la etajere, dulapuri sau biblioteci de diferite dimensiuni. Pentru ca toate aceste piese de mobilier sa fie realizate exact pe dimensiunile spatiului de lucru si in armonie cu restul mobilei, este recomandat sa le realizezi pe comanda.

Greseli de evitatmobila de birou

Atunci cand alegi mobilierul pentru birou, trebuie sa tii cont si de starea pe care acesta ti-o inspira. Nu este indicat sa alegi piese de mobilier care nu te reprezinta, doar pentru ca sunt in tendinte. Inainte de a lua o decizie, sfatuieste-te cu un specialist in domeniul mobilierului. Acesta iti va recomanda articole potrivite stilului tau, ce iti vor induce o stare de bine.

De asemenea, o alta posibila greseala pe care o poti face cand alegi mobila de birou este cea in care cumperi toate articolele, doar pentru ca sunt in set. Recomandat ar fi sa achizitionezi doar piesele de mobilier de care ai nevoie. Acest lucru te va ajuta sa iti organizezi foarte bine spatiul de lucru. O alta varianta recomandata este sa realizezi mobila la comanda. Astfel, vei avea piese de mobilier confortabile, adecvate nevoilor tale de lucru si in armonie cu mobila din restul casei tale.

Biroul nu doar te reprezinta, ci este si un spatiu care poate avea darul sa te inspire. Calitatea si confortul sunt esentiale atunci cand alegi mobila de birou, iar valoarea acestora se va dovedi in timp.