mobila de hol

Holul si mobila de hol sunt, adesea, cele mai neglijate aspecte atunci cand se realizeaza amenajarea locuintei. De multe ori holurile pot fi considerate o adevarata provocare, unele dintre ele fiind dificil de decorat. Insa trebuie tinut cont de faptul ca acestea dau tonul intregii case.

Holul, desi este o zona de tranzit catre alte incaperi, reprezinta, totusi, primul contact pe care o persoana venita in vizita il are cu locuinta. De aceea, chiar daca aloci cel mai mare buget amenajarii celorlalte incaperi, este recomandat sa alegi cu grija piesele de mobilier pentru hol. Spatiul acesta poate sa devina unul practic, dar mai ales cald si primitor.

Mobila de hol si crearea unui spatiu cu personalitate

mobila de holAleasa cu grija, sau realizata la comanda, mobila de hol poate transforma holul intr-o zona-cheie a casei tale. Amenajarea cu ajutorul un articol de mobilier cu rafturi poate face ca holul sa devina oaza de verdeata a caminului. Realizam asta prin simpla asezare a unor ghivece cu flori pe aceste polite.

Daca nu ai loc suficient pentru a-ti amenaja o camara, poti alege sa depozitezi in hol lucruri necesare la gatit. In dulapuri inchise, poti pune borcanasele cu dulceata cumparate sau realizate in casa, condimentele si alte bunatati. Toate acestea pot fi usor de depozitat folosind mobila de hol realizata la comanda. Aceasta  prezinta avantajul de a se integra perfect in spatiul avut la dispozitie. Mai mult, aceasta va fi realizata in aceeasi nuanta si in acelasi stil cu restul mobilierului din casa.

Deoarece majoritatea holurilor nu beneficiaza de lumina naturala, poti amplasa in aceasta zona o veioza care sa suprinda prin aspectul ei sau chiar un lampadar. Daca poti amplasa corpul de iluminat in apropierea unei oglinzi, iluzia de spatiu si lumina va fi cu atat mai mare.

Organizarea si depozitarea lucrurilormobila de hol

Chiar daca holul are dimensiuni mici, si deci nu vor avea loc aici toate hainele si toata incaltamintea ta, totusi spatiul acesta poate fi folosit pentru a-ti depozita perechile de pantofi preferate si hainele pe care le porti cel mai des. Deci, inainte de a cumpara sau comanda mobila de hol, gandeste-te care sunt lucrurile pe care le porti in mod frecvent, pentru a face o alegere cat mai buna.

Problema: majoritatea holurilor sunt inguste. Solutia recomandata de specialisti este de a folosi dulapuri de adancime mica si deschise la culoare. Acestea te vor ajuta sa valorifici spatiul de pe verticala. Tot specialistii ne recomanda sa evitam sa ne extindem pe orizontala. De asemenea, sa evitam sa lasam hainele si incaltamintea la vedere. Acestea vor face ca spatiul sa para si mai mic decat este in realitate.

Cum poti da iluzia unui spatiu mai mare? Mobila de hol poate avea integrata o oglinda de dimensiuni mari, preferabil de sus pana jos. Sau, poti agata pe unul din pereti o oglinda in care sa te poti vedea in intregime. Pe langa iluzia unui spatiu mai larg, aceasta este utila si pentru a face ultimele retusuri tinutei inainte de a iesi pe usa.

In cazul unui hol patrat, poti folosi mai multe corpuri de mobilier. Mobilierul de depozitare poate avea o adancime mai mare. Sau poti pune aici o bancheta prevazuta cu spatiu de depozitare dedesubt.

Multe persoane care locuiesc in apartament si au ceva mai mult loc pe hol, aleg sa construiasca dulapuri de tip dressing in nisele din perete pentru a maximiza spatiul. Aceasta este o solutie in cazul in care nu aveti loc intr-o incapere dedicata sa va construiti un dressing adevarat.

Functionalitate

mobila de holMobila de hol nu trebuie sa ofere doar spatii ample de depozitare. Trebuie sa  luati in calcul si suporturi pentru chei, umbrela si suporturi pentru alte obiecte importante. Acestea sunt lucrurile pe care vrei sa le ai mereu la indemana in momentele in care te grabesti sa iesi din casa.

Stim ca holul nu este un spatiu in care sa petreci prea mult timp. Totusi amenajarea acestuia are o importanta aparte. Este spatiul care face o prima impresie asupra casei tale unei persoane aflate in vizita. De asemenea, holul este zona care te intampina in fiecare zi atunci cand te intorci de la munca. In acest spatiu, daca este aleasa in mod corect, mobila de hol poate avea avea impactul cel mai puternic in crearea senzatiei de spatiu cald si primitor pe care fiecare si-o doreste.