mobila de living

Livingul este o zona esentiala a caminului, iar mobila de living este elementul-cheie in crearea atmosferei acestei zone. Se considera ca importanta acestui spatiu are la baza nevoia noastra primordiala de socializare. De aceea, amenajarea livingului poate veni cu mari satisfactii, dar si cu unele provocari. Va asteptam cu toate la StudioMob!

Mobila de living: principalele aspecte ce trebuie avute in vedere

Piesele de mobilier din aceasta zona sunt investitii facute pe termen lung. Acestea au efecte in plan estetic, functional, financiar, dar si in cel al confortului. Astfel, inainte de a achizitiona mobila de living, trebuie sa va decideti care va fi principalul scop al acestei camere. In plus, trebuie avute in vedere si alte trei aspecte. Primul consta in calitatea mobilei. Urmeaza aspectul acesteia. Apoi, vine modul in care veti integra acest mobilier, pentru a fi in armonie cu restul articolelor din casa.

Mai luati in considerare si…

mobila de living

Sursa: unsplash.com

  • Daca doriti ca livingul sa fie o zona in care sa va retrageti seara, impreuna cu familia, dupa o zi agitata la munca, puteti alege un mobilier care sa includa o canapea confortabila si durabila, fotolii incapatoare si o masuta ca liant intre articole. Toate aceste piese de mobilier trebuie sa fie dispuse astfel incat sa fiti aproape unii de altii. Puteti privi confortabil, in acelasi timp, un film la televizor.

 

  • Daca aveti copii mici, mobila de living trebuie sa fie una rezistenta la utilizare intensa in familii mari si vizite frecvente. Specialistii va pot recomanda, pentru realizarea mobilei, materiale mai dure decat PAL-ul. Aceste piese nu absorb apa si nici nu se imbiba de mirosuri. Iar cand alegeti calitatea, rezista mult mai bine in timp la actiunea razelor solare, dar si la contact direct cu diferiti solventi. De asemenea, aceste materiale ofera posibilitatea vopsirii intr-o paleta foarte larga de culori.

 

  • Daca va place sa cititi si aveti o colectie impresionanta de carti, puteti transforma o parte din living intr-o zona de lectura. Cartile pot fi depozitate intr-un corp de biblioteca modern. Il puteti cumpara sau realiza la comanda, pentru a se integra cat mai bine in spatiul existent.
mobila de living

Sursa: unsplash.com

Un alt aspect important atunci cand alegeti mobila de living este calitatea accesoriilor acesteia. Atat accesoriile cat si feroneria trebuie sa fie rezistente la multiple utilizari, pentru a nu-si pierde repede aspectul initial. Piesele de mobilier din living pot realizate din materiale pretentioase daca acest spatiu este destinat doar primirii invitatilor.

Eficientizarea spatiului

Ca si in restul camerelor, articolele de mobilier din living trebuie alese in concordanta cu spatiul de care dispuneti. Daca livingul este mai putin spatios, solutia poate fi alegerea unui mobilier ce utilizeaza si spatiul de pe verticala, prin utilizarea unor dulapuri suspendate si/sau etajere. De asemenea, specialistii va recomanda sa achizionati mobila de living ce are articole cu picioare. Acestea vor crea acea senzatie de fluiditate necesara in astfel de spatii.

In cazul unui living deschis, piesele de mobilier trebuie alese in acelasi stil si cu o cromatica asemanatoare cu cea a camerei cu care comunica.

Spatiile de depozitare

mobila de living

Sursa: unsplash.com

Indiferent de marimea, de stilul ales sau de forma sa, mobila de living trebuie sa aiba si suficiente spatii de depozitare. Acestea pot sa va ajute sa asezati toate lucrurile din camera intr-un mod cat mai organizat si mai aerisit. Pentru a realiza acest lucru, articolele de mobilier pot include si dulapuri, sertare si etajere. Utile in depozitare pot fi si cosurile sau cutiile, alese in armonie cu restul articolelor de mobilier. De asemenea, puteti achizitiona o canapea ce dispune de un spatiu generos de depozitare.

Desi mobilarea acestui spatiu poate fi una cu multe provocari, livingul poate deveni o oaza de relaxare daca tineti cont de cateva aspecte. Important este sa alegeti o mobila de living de calitate, tinand cont de utilitatea acesteia, dar si de nevoile reale pe care le aveti.