mobila de dining

Ideea de a cauta mobila de dining este straina celor care au trait o viata in apartamente de tip vechi, cu un numar mic de camere. Mai familiar este aspectul unei sufragerii ingramadite, cu o masa mare, in jurul careia nu te puteai misca, mobilier vechi si greoi, incarcat de bibelouri, carti si obiecte decorative. Cu asemenea amintiri, nu este de mirare ca foarte multe persoane s-au orientat spre incaperi cat mai goale si nici nu s-ar gandi la a mai ingramadi o masa pe undeva. Dar haideti sa vedem cateva idei de amenajare care va pot crea o zona confortabila de luat masa alaturi de familie.

Mobila de dining intr-o incapere dedicata

Cei mai fericiti sunt cei care au o camera pe care o pot dedica luatului mesei. Fie ca vor sa relationeze cu ceilalti membri ai familiei la sfarsitul zilei sau le place sa primeasca invitati si sa intinda mese mari, cei care doresc amenajarea unei astfel de incaperi trebuie sa respecte cateva reguli simple.

mobila de dining

Sursa: unsplash.com

  • Sa urmareasca modul in care lumina patrunde in incapere sau modul in care poate amplasa sursele de lumina. Cea mai relaxanta masa se ia in lumina naturala in timpul zilei, si lumina ambientala placuta in timpul serii. Geamurile mari si lustrele joase sunt de preferat.
  • Sa aleaga mobila de dining iar aici idei sunt nespus de multe. Important este sa ramana deschisi noilor concepte in materie de design, pentru a evita crearea unui spatiu monoton.
  • Sa aleaga elemente de décor in ton cu tematica aleasa pentru mobilier.
  • Sa nu aglomereze spatiul. Chiar daca exista o incapere intreaga, aceasta nu trebuie umpluta.

 

 

Mobila de dining pentru o incapere mixta

mobila de dining

Sursa: unsplash.com

Foarte multe persoane se orienteaza spre mobila de dining pe care sa o poata integra in camere ce combina spatiul de luat masa cu cel de zi. Aceasta este cea mai des intalnita optiune pentru persoanele care amenajeaza apartamente vechi. Desigur, este obligatoriu ca spatiul din camera de zi sa permita acest lucru. Masa nu mai este amplasata in mijlocul incaperii pentru ca mancarea sa fie servita de pe canapea, ci este creata o zona speciala, separata. In completare, restul mobilierului din incapere nu este de dimensiuni mari.

Mobila de dining pentru open space

mobila de dining

Sursa: unsplash.com

Mai sunt si acele apartamente unde peretele despartitor dintre bucatarie si sufragerie sau bucatarie si hol a fost spart. In spatiul amplu, nou creat, moda dicta amplasarea unui bar pentru a delimita cele doua foste incaperi. Acum, recomandarea specialistilor este de a renunta la barul serpuit in favoarea unei zone de dining elegante. Mobila de dining potrivita poate delimita in mod eficient acest spatiu.

Mobila de dining pentru bucatarie

Suna ciudat dar este si asta o optiune. Unele persoane renunta la masa de bucatarie si creeaza un spatiu inspirat de luat masa. Practic, incaperea devine mai putin bucatarie, cu aspect practic, si mai mult loc de luat masa intr-o maniera cat mai eleganta.

Pentru a amenaja un astfel de spatiu avem nevoie de o masa din lemn masiv si scaune potrivite. Pentru un look clasic sau rustic, sau din fier sau sticla pentru un look modern. Spatiul poate fi completat de  vitrine sau un cabinet pentru vesela si elemente de décor. Pentru mai multe idei de mobila de dining, va asteptam la sediul nostru.