biblioteca la comanda

Biblioteca la comanda a devenit optiunea principala a celor care tin la cartile care le-au deschis ochii. Sigur, curentul minimalist spune ca o data ce ai citit o carte, trebuie sa o dai mai departe, pentru ca si altii sa se bucure de ea. Dar iubitorii de carte trebuie sa fie mereu inconjurati de rafturi pline, de titluri inspirationale si de amintirea tuturor invataturilor trase din pagini. Iar pentru asta, cartile trebuie sa fie frumos ordonate, scoase in evidenta, puse pe edituri, pe subiecte sau pe autori. Oricum ati vrea sa le aranjati, cert este ca aveti nevoie de spatiu. Iar spatiul vi-l cream noi.

De ce sa facem o biblioteca la comanda?

biblioteca la comanda

Sursa: unsplash.com

Majoritatea optiunilor de mobilier de living se vind acum cu comoda TV. Acestea au rafturi si spatii pentru depozitarea a 2-3 carti si multe elemente de décor. Asta in jurul televizorului. Bibliotecile vechi, cele folosite pe vremuri pentru multe carti ponosite, bibelouri si uneori si haine – acolo unde existau si usi care sa ascunda asta – sunt o idee de care multi au fugit. Iar in timp ce unii s-au adaptat la viata fara carti, exista cei care nu vor sa renunte la aceasta practica si care doresc o biblioteca la comanda.

Ce gasim in comert?

Cateva idei de depozitare a cartilor sunt disponibile in comert. Dar ce e de facut cand modelul acestora nu este pe placul vostru? Poate este prea rudimentar, poate aduce prea mult cu mobila austera de birou, buna mai mult pentru a depozita bibliorafturi. Atunci, o biblioteca la comanda, cu finisajele si din materialul dorit, pe o culoare care sa inspire si eventual cu un model facut pe gustul vostru, este cea mai buna optiune.

biblioteca la comanda

Sursa: unsplash.com

Ce putem face pentru bibliofili?

Unii chiar viseaza la biblioteci cat tot peretele, poate chiar foarte inalte, cu multe rafturi. Dar pentru a crea asa ceva intr-un apartament, aveti nevoie de o echipa pregatita, asa cum e cea de la StudioMob. Biblioteca la comanda poate avea rafturi deasupra usii, poate merge pana in tavan sau poate fi asezata intr-un singur colt al incaperii. Poate veti dori sa puneti si o scara glisanta pentru rafturile superioare. Sau poate biblioteca are o forma atipica, de copac de exemplu. Cel mai bine este sa apelati la experti pentru a obtine cel mai bun rezultat in acest sens.

Un colt inspirat pentru biblioteca de vis

Iar daca intr-adevar vreti sa va creati un spatiu personal ca in reviste, echipa noastra va poate ajuta cu ideile cele mai frumoase. Un fotoliu sau  o canapea micuta, chiar si o masa poate fi amplasata in dreptul ei. Si modul in care lumina naturala si cea artificiala cade asupra cartilor din fata cititorului este de asemenea important. O veioza, o masuta pentru a va tine o cana de ceai si cartile alese. Eventual un taburet pentru picioare sau o bancheta cu perne noi sub care puteti ascunde paturici. Acestea va vor face lectura mai placuta si comoda. Iar daca aveti un ungher in dreptul unui geam, puteti folosi aceasta amplasare. Cu siguranta biblioteca la comanda creata va fi invidiata de toti cei care va trec pragul.