scaune la comanda

Doar persoanele care si-au mobilat casa de la zero sau care au facut o camera cu o echipa profesionista au avut ocazia de a se gandi la scaune la comanda. In alta situatie, avem tendinta de a cumpara scaunele la set cu masa de bucatarie, apoi de a mobila restul casei cu ce gasim in magazine. Dar reusim mereu sa gasim acel element care sa ne multumeasca, acea piesa de mobilier care sa se potriveasca perfect? Pentru a obtine acel aspect impecabil trebuie sa se potriveasca materialele, texturile, culorile, formele, tematica. Nu zicem ca nu sunt sanse sa aveti noroc sa gasiti asa ceva in magazine. Dar de ce sa nu mergeti direct la sursa pentru a obtine perfectiunea din prima incercare?

Cum alegem scaune la comanda care sa se potriveasca perfect?

1.      Scaune de bucatarie

Pare simplu, nu? Asta pana cand ajungeti sa vedeti cam cat de multe optiuni sunt pe piata. Cea mai sanatoasa abordare este cea de a face masa cu scaune la comanda odata cu restul mobilierului de bucatarie. Asa, aveti garantia ca cele doua se vor potrivi ca si material si culoare. Mai mult, un set de scaune la comanda va poate ajuta din punct de vedere vizual daca aveti elemente pe care nu le-ati pus foarte mult in valoare in restul mobilierului.

2.      Scaune de insula

scaune la comanda

Sursa: unsplash.com

Nu credeati ca sunt diferite, nu? Dar aflati ca sunt. De asemenea, nu veti putea pune scaune de masa la o insula, deoarece aceasta va avea o inaltime mai mare decat cea a unei mese de bucatarie. In mod normal, insula se face la inaltimea blatului, deci undeva la maxim 90 cm de podea. Dar nici scaunele de bar nu vor merge aici, ci scaune special facute pentru insula, mai mici decat cele de bar. Un alt motiv pentru care pentru un astfel de obiect de mobilier veti avea nevoie de scaune la comanda consta in faptul ca uneori inaltimea blatului poate varia. Prin urmare, inaltimea insulei si scaunele realizate pentru aceasta trebuie sa fie proportionale.

3.      Scaune de bar

In teorie, au cam trecut vremurile cand toata lumea isi spargea peretele de la bucatarie pentru a face un bar mai mult sau mai putin modern si elegant. Cu ochii in televizoarele date pe posturi de gatit, toata lumea prefera acum bucatariile intregi, cu usi si pereti. Ce faceti in bucatarie trebuie sa ramana in bucatarie, mai putin atunci cand puneti pe un platou si serviti.

Totusi, raman apartamentele celor care au facut deja aceasta modificare, si cineva va trebui sa le mobileze. Astfel, veti ajunge sa aveti nevoie de scaune de bar. Cel mai bine faceti scaune la comanda chiar si aici. De ce? Pentru ca, la cat de creativi au fost romanii in realizarea acestor baruri, veti avea nevoie de ajutor in a gasi elemente de mobilier care sa se potriveasca si sa imbunatateasca aspectul incaperii.

4.      Scaune de living/dining

scaune la comanda

Sursa: unsplash.com

Aceste scaune sunt foarte importante intrucat vor ocupa, alaturi de masa, un spatiu destinat doar lor. Iar daca vreti sa aveti musafiri si sa faceti mese mari, ar fi bine sa va ganditi si la confortul invitatilor. Cum va asigurati ca vor fi si practice si confortabile? Faceti scaune la comanda pentru setul de dining.

5.      Scaune de birou

Sunt acele scaune pe care se sta cate 8-10 ore pe zi. Confortul este de departe principalul aspect ce trebuie avut in vedere. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa compromiteti aspectul biroului, al spatiului de sedinte sau al spatiului comun. Echipa potrivita va avea modelele de scaune la comanda perfecte pentru spatiul de lucru.

6.      Scaune de décor pentru restul casei

Daca aveti posibilitatea de a obtine o creatie de designer pentru anumite incaperi, va sustinem! Scaunele care nu completeaza un set de dining sau de bucatarie sunt obiecte de décor ele insele. Prin urmare, este de asteptat ca acestea sa fie o investitie mai consistenta. Si echipa StudioMob va poate ajuta cu cateva modele inedite de scaune la comanda.