coltar de bucatarie

Un coltar de bucatarie poate fi solutia pentru multe dintre necesitatile noastre legate de confort. Dar sa nu uitam de organizarea sau delimitarea spatiului din cadrul propriei locuinte. De ce si cand putem opta pentru un astfel de obiect de mobilier? Ramane sa va faceti o impresie in urma aspectelor pe care o sa vi le prezentam in continuare.

Un coltar de bucatarie – solutia pentru confortul absolut intr-o camera functionala

Multi dintre clientii nostri, care ne contacteaza pentru un coltar de bucatarie, mizeaza pe confortul pe care acesta il aduce. Cu totii tanjim dupa transformarea bucatariei intr-un spatiu linistit, in care savuram o cafea dimineata sau un pahar de vin cu un prieten. Bucataria nu este un spatiu exclusiv functional, in care doar se gateste sau se ia masa in familie. Aceasta poate servi si drept un loc de relaxare, in care va puteti retrage dupa o zi de munca. Un coltar comod si spatios este solutia pentru aceasta necesitate. Daca mergeti si pe un coltar extensibil, atunci confortul va fi garantat. Aceasta proprietate poate fi salvatoare si atunci cand aveti un numar mare de musafiri pe care v-ati angajat sa ii cazati in propria locuinta.

Optimizarea spatiului dintr-o bucatarie mica

Un coltar de bucatarie este intotdeauna o idee buna cand spatiul din aceasta camera este insuficient si cand nu suntem dispusi sa facem alte compromisuri. Fata de obisnuita masa de bucatarie, coltarul ocupa mult mai putin loc. In functie de necesitatile fiecaruia se poate opta pentru un coltar simplu, de trei-patru persoane sau pentru un set care contine mai multe piese. Cel mai adesea, un astfel de set contine coltarul propriu-zis (simplu sau extensibil), masa (simpla sau extensibila) si doua scaune sau doi tabureti. Exista chiar si seturi in care locul scaunelor sau al taburetilor este luat de o mica bancheta utila. Un coltar de bucatarie poate satisface si nevoia de spatii de depozitare pentru prosoape sau alte obiecte specifice. Acest obiect de mobilier se poate proiecta astfel incat sa contina spatii de stocare sub sezut, rafturi sau sertare pe laterale sau pe spatar.

Delimitarea spatiului pentru o bucatarie open-space

In locuintele in care livingul si bucataria se afla in open-space, coltarul poate fi elementul perfect de mobilier pentru a le separa. Prin amplasarea coltarului se castiga, de asemenea, mai multe locuri de stat pentru musafiri. Expertii StudioMob se angajeaza sa va ofere consilierea adecvata pentru alegerea coltarului perfect pentru o bucatarie open-space. Evident, acesta nu trebuie sa faca nota discordanta cu mobilierul din living. Daca sunteti adeptii coltarelor atat in living, cat si in bucatarie, va recomandam realizarea unei schite in prealabil pentru a evita efectul de redundanta. Se poate gandi, eventual, un coltar de bucatarie cu tapiterie identica sau similara cu a canapelei/coltarului din living sau cu acelasi design.

Design original si materiale rezistente

Multi dintre clientii StudioMob admit ca un criteriu important in alegerea coltarului il reprezinta integrarea acestuia in estetica locuintei. Coltarul este un obiect de mobilier practic, dar confera si un farmec deosebit spatiului in care este amplasat. De aceea este necesara o atentie sporita in selectarea cromaticii si a materialelor din care este confectionat. Probabil cea mai costisitoare combinatie, dar si cea mai durabila in timp, este aceea clasica de lemn masiv si piele.

O varianta mai accesibila este aceea a unui coltar de bucatarie din PAL melaminat sau MDF. In privinta tapiteriei este esentiala utilizarea unor materiale de buna calitate, rezistente si care nu absorb mirosurile neplacute din bucatarie. Coltarul necesita o curatare mai frecventa fata de alte obiecte de mobilier din aceasta camera. De aceea, este important sa nu se deterioreze rapid sub efectul detergentilor sau al aburului. Cromatica este foarte variata in cazul coltarelor de bucatarie. Se pot executa seturi monocrome, dar si seturi in care tapiteria textila sau din piele/imitatie de piele aduce o pata de culoare, creand in final un tot unitar.

Acestea sunt principalele criterii pe care le puteti lua in considerare pentru comandarea coltarului ideal. Mai ales atunci cand o faceti in calitate de viitori clienti ai StudioMob. Un coltar de bucatarie va fi o alegere simpla, sigura si creativa daca apelati la serviciile noastre.