dormitor de tineret

Un dormitor de tineret modern este o buna optiune pentru a mobila cea mai agreabila camera din locuinta, fie ca vorbim despre un dormitor dintr-un mic apartament la bloc sau despre unul dintr-o casa cu spatii generoase. StudioMob propune un design inovator, in concordanta cu suprafata camerei, dar mai ales cu dorintele clientilor nostri. Care ar putea fi avantajele unui astfel de tip de mobilier? Iata cateva repere utile, prezentate de expertii nostri.

Spatiul mic din dormitor, amenajat eficient cu un dormitor de tineret bine gandit

dormitor de tineretProblema suprafetei mici a dormitorului este foarte frecventa in cazul apartamentelor la bloc si necesita solutii personalizate in majoritatea situatiilor. Un dormitor de tineret este conceput sa imbrace armonios spatiul disponibil.

Dormitorul este prin excelenta o camera destinata odihnei, este un loc de refugiu la finalul unei zile incarcate. De aceea, patul este componenta esentiala. Patul cu lada este conceput pentru suplimentarea spatiilor de stocare, in special pentru depozitarea asternuturilor si a altor elemente textile specifice.

O alternativa utila pentru a conserva spatiul destinat altor activitati pe timpul zilei este patul rabatabil pe perete. Trebuie observat, insa, ca suprafata castigata pe orizontala, prin rabatarea patului, se poate pierde pe verticala. Este vorba, mai exact, despre imposibilitatea amplasarii unor dulapuri sau a unor rafturi pe peretele pe care patul se ridica. Acest lucru se intampla atunci cand patul se extinde asemenea unuia matrimonial, in centrul camerei, si nu este pozitionat de-a lungul peretului.

Camerele de tineret cu o canapea rabatabila se pot reinterpreta intr-o maniera moderna, pastrandu-se astfel si avantajul multifunctionalitatii patului. Incastrarea patului sau a canapelei in mobilier este un element specific camerelor de tineret.

De asemenea, un set de dormitor de tineret pe colt este intotdeauna o idee practica pentru optimizarea suprafetei din camera. Corpurile amplasate pe colt dispun de un spatiu generos de stocare.

Dulapurile, sertarele si etajerele suspendate – indispensabile spatii de depozitaredormitor de tineret

Numarul mare de rafturi si dulapurile bine concepute si amplasate sunt specifice camerelor de tineret. Chiar daca dispune de corpuri modulare, de sertare, de etajere suspendate sau de rafturi ca parte componenta a unui set de mobilier, camera de tineret este un loc la fel de confortabil precum este de practic. De aceea, spatiile de stocare numeroase nu trebuie sa lase impresia de camera neaerisita si incomoda. Echilibrul este cheia tuturor amenajarilor interioare.

Designul inovator poate pune in valoare anumite obiecte de mobilier intr-un dormitor de tineret modern. Un plus de originalitate il confera amplasarea pe unul dintre peretii dormitorului a unor etajere suspendate cu diferite forme geometrice. Ideale pentru depozitarea cartilor sau a obiectelor decorative, aceste etajere pot completa cu succes o pictura sau un autocolant mural fantezist. 

Biroul – omniprezent in camerele de tineret

Nelipsit din camerele de tineret, biroul este un element de maxima functionalitate. Acesta poate fi incastrat intr-un corp mai mare sau conceput ca obiect de mobilier individual. Poate fi amplasat pe colt sau langa fereastra. Ideal este ca biroul sa nu incomodeze. De aceea, se realizeaza pe comanda la dimensiunea dorita si in forma cea mai adecvata spatiului in care urmeaza sa fie plasat. Exista birouri rabatabile, care sunt de un real folos in apartamentele mici, cu un numar redus de camere.

Culorile vii si fronturile lucioase – un plus de personalitate

Cromatica vesela este principalul element cu impact vizual intr-un dormitor de tineret. Culorile vii (rosu, galben, portocaliu, albastru), calde (ivoire, olive) sau cele pastel (roz, bleu, vernil) sunt asortate fronturilor lucioase stilizate si dau originalitate incaperii. Luminozitatea camerei este un alt element important, care completeaza si chiar pune in evidenta cromatica vibranta. Efectul de luminozitate este accentuat de oglinzi si de elemente textile in nuante deschise.

Acestea sunt, in linii mari, avantajele pe care un mobilier de tineret le are intr-o locuinta in opinia noastra. Un dormitor de tineret modern trebuie proiectat pentru a reflecta intru totul personalitatea clientului, iar cu ajutorul StudioMob acesta va deveni micul dumneavoastra colt de perfectiune practica si estetica.