masa de birou

Masa de birou este de obicei proiectata pentru rolul sau practic chiar daca vorbim despre biroul dintr-o locuinta sau despre un spatiu corporate. Un simplu exercitiu de brainstorming va arata ca biroul este acel obiect care serveste pentru utilizarea computerului si pentru scris. Acesta poate avea totusi si alte valente functionale intr-un ansamblu de mobilier. Mai mult, poate da o nota personala unei intregi incaperi daca este abordat cu un pic de creativitate.

1. Masa de birou minimalista ca o polita in perete

Acest tip de masa de birou este poate cea mai simpla solutie de amenajare a unui birou. Amplasata de regula in fata ferestrei, masa are aspectul unui raft suspendat. In cazul camerelor foarte mici, masa se poate intinde din perete in perete. Aceeasi solutie poate fi practica pentru valorificarea unei nise in perete. Ca varianta mai complexa la masa de birou tip polita exista un sistem intreg de etajere suspendate, de diverse marimi, dintre care cea inferioara serveste drept birou. Indiferent de modelul pentru care se opteaza, acest birou poate fi utilizat in multiple feluri: pentru depozitarea de obiecte (carti, obiecte decorative), pentru diverse activitati manuale si chiar pentru a lua masa sau pentru a bea o cafea.

2. Masa de birou pe colt

Biroul amplasat in colt reprezinta o solutie destul de frecventa in prezent. De aceea, este disponibil in multe variante de design: pastrand liniile drepte sau cu forma semirotunda, accesorizat cu sertare (in partea inferioara) sau cu rafturi (in partea superioara). In functie de necesitati, aceasta masa poate avea dimensiuni reduse sau este un corp care se intinde destul de mult pe inaltime. Utilizarea unui colt din proximitatea fereastrei pentru birou are avantajul luminii naturale. Daca totusi nu se afla intr-un colt cu lumina naturala, masa de birou va putea fi frumos accesorizata cu o lampa suspendata sau cu una de birou. Va deveni astfel si un placut loc de lectura pentru orice moment al zilei.

3. Masa culisanta

masa de birouO masa culisanta este extrem de versatila. Aceasta poate fi utilizata ca birou in dormitor sau in living, fiind cel mai adesea parte componenta a unui corp cu rafturi sau sertare. Masa culisanta este perfecta pentru camerele cu spatiu redus. Aceasta se va confunda cu usurinta cu restul rafturilor din mobilier si va prelua si functionalitatea lor atata timp cat nu este folosita ca birou.

4. Zona de birou sub smart TV

O masa de birou se poate improviza cu succes in zona de sub smart TV, intr-un ansamblu de mobilier in care televizorul este suspendat pe perete. Desi nu pare o idee inspirata la prima vedere, biroul de sub smart TV este o solutie practica. Se va utiliza astfel o zona care aproape intotdeauna ramane libera intr-un living. Pentru o folosire optima a spatiului de sub televizor se proiecteaza la comanda masa de birou ca parte centrala a unui corp mai mare, cu rafturi si sertare pe laterale.

5. Birou incorporat in mobilier

Ideea incorporarii biroului in mobilier este cat se poate de inovatoare. Masa de birou va fi conceputa ca masa de birouparte integranta a unui corp masiv de mobilier, dar nu va fi vizibila permanent. Masa propriu-zisa va fi intotdeauna o etajera, de preferat fara usi. In spatiul de sub aceasta se va integra perfect un corp distinct, proiectat ca o lada sau un spatiu de stocare, care va fi locul de sedere. Pentru o detasare usoara a acestui corp de restul ansamblului se vor utiliza roti. In ceea ce priveste particularitatile de design, biroul incorporat poate fi proiectat in orice tip de mobilier (clasic, modern). Esential este sa se respecte conditia construirii unui corp masiv din care sa se poata detasa la nevoie lada. Aceasta ne va scuti si de efortul de a procura un scaun de birou, chiar daca nu se va dovedi probabil la fel de confortabila.

Acestea sunt cinci solutii pe care StudioMob vi le propune pentru amenajarea unui birou multifunctional in propria locuinta. Cu un mic efort de imaginatie si cu ajutorul unui expert, oricine poate avea o masa de birou iesita din tipare.