mobilier de baie la comandaIndiferent de dimensiunea si de caracteristicile baii din interiorul locuintei dumneavoastra, expertii recomanda mobilier de baie la comanda. Pentru multi poate parea un moft, dar mobilarea baii dupa alegerea si montarea instalatiilor sanitare poate fi extrem de dificila. Achizitionarea unor obiecte de mobilier de serie si incadrarea lor armonioasa in baie este de cele mai multe ori o misiune imposibila. Si aceasta nu este o problema doar pentru spatiile mici.

Ce avantaje ai daca mergi pe un mobilier de baie la comanda

Principalele criterii de care tinem seama cand decidem sa renovam si sa mobilam baia sunt dimensiunile si costurile. Estetica ramane de multe ori in planul al doilea daca nu suntem dispusi sa alocam fonduri suficiente pentru a obtine o baie de invidiat. Spre deosebire de mobila de serie, un mobilier de baie la comanda vine cu avantajul optarii pentru cele mai rezistente materiale, a unei cromatici in ton cu restul casei, dar mai ales a dimensiunilor de care avem atat de multa nevoie.

1. Materialele

Fie ca este vorba despre PAL, MDF sau lemn, materialul folosit pentru confectionarea mobilierului de mobilier de baie la comandabaie este tratat in prealabil pentru a rezista la umezeala si la temperaturi ridicate. Cele mai utilizate si cele mai recomandate din punctul de vedere al calitatii raman MDF-ul si lemnul. Acestea se folosesc ca atare sau, in functie de preferinte, se combina cu sticla, piatra sau marmura. MDF-ul si lemnul sunt mai costisitoare decat PAL-ul, dar durata lor de viata este incomparabila cu aceea a PAL-ului.

2. Culorile

Pentru un mobilier de baie la comanda, alegerea culorilor este un aspect deosebit de placut, cu zero restrictii. Tendintele cromatice actuale ne arata ca predomina albul, bejul si griul, uneori in combinatie cu nuante contrastante. Selectia culorilor pentru mobilierul din baie se face in concordanta cu faianta de pe perete, cu pardoseala si cu instalatiile sanitare.

3. Dimensiunile

Dimensiunea mobilierului este cel mai restrictiv criteriu cand vine vorba de baie. O baie cu dimensiuni reduse ofera mai putine solutii de amenajare decat una spatioasa, insa poate fi mai originala. Masuratorile pentru un mobilier de baie la comanda se efectueaza abia dupa ce obiectele sanitare au fost montate. Obiectele sanitare, la randul lor, vor fi atent selectionate in functie de necesitatile familiei si de numarul de membri. De exemplu, in cazul familiilor fara copii, pentru care cada nu este imperios necesara, se poate opta pentru o cabina de dus moderna. Aceasta va permite amplasarea unui corp suplimentar de mobilier.

4. Mobilier de baie suspendat sau mobilier cu montaj pe pardoseala?

mobilier de baie la comandaMobila suspendata este cea mai indicata pentru baile mici si deosebit de frumoasa in baile mari, in care este pusa cel mai bine in valoare de spatiul generos. Corpurile suspendate dintr-un mobilier de baie la comanda sunt mai putin afectate de umezeala si permit o curatare mai usoara a pardoselii. In plus, vor avea un design mai atragator. Un corp suspendat cu lavoar incorporat, cu forma rotunjita si sertare va fi practic si va arata bine in baia dumneavoastra.

Mobilierul de baie cu montaj pe pardoseala are si el avantaje, pornind chiar de la efortul mai mic de instalare. Pentru acest tip de mobilier recomandam alegerea dulapurilor cu picioare pentru a facilita curatarea podelei.

Pentru baile mari, aerisite, se merge adesea pe mobilier mixt, compus din corpuri suspendate si dulapuri amplasate pe pardoseala. Oricare ar fi dimensiunile baii dumneavoastra, nu uitati sa luati in considerare propriile necesitati. Alegeti un mobilier de baie la comanda care sa va fie de ajutor in primul rand. Depozitarea articolelor de igiena si a produselor de curatare poate fi o problema reala atunci cand spatiile de stocare sunt inexistente.

Daca v-ati facut o idee despre cum ati vrea sa arate baia dumneavoastra sau daca sunteti inca nehotarati, dar vreti mobila de calitate, StudioMob va sta la dispozitie cu seriozitate si profesionalism. Dati-ne de veste ca doriti mobilier de baie la comanda si veti fi placut surprinsi de rezultat.