blat compozit la comandaConfectionarea unui blat compozit la comanda este solutia optima pe care specialistii StudioMob o propun pentru orice bucatarie. Amenajarea unei bucatarii presupune o selectie atenta de materiale durabile, cu o textura fina si un aspect placut. Fiind una dintre incaperile cele mai folosite din casa, calitatea pieselor de mobilier este esentiala pentru a exista maximum de confort si de functionalitate. Putini stiu, insa, care sunt caracteristicile blatului compozit, de ce este acesta indispensabil si de cate feluri este. Noi vom incerca sa lamurim fiecare dintre aceste aspecte.

 Ce inseamna si de ce este un blat compozit la comanda indispensabil intr-o bucatarie?

Un blat compozit la comanda se refera la acel blat de bucatarie, confectionat dintr-un mineral (cuart, granit, marmura) in amestec cu o rasina. Produsul finit pe care clientul il primeste este in definitiv unul natural, cu o rezistenta sporita la socuri, zgarieturi, umezeala, foc si agenti chimici, fata de blaturile clasice din granit/ alt mineral sau fata de cele din lemn, PAL, MDF, inox. Grosimea blatului difera. Se pot confectiona astfel de blaturi de o grosime mai mare (2 – 2,5 mm) sau de grosime aparenta (practic blatul este subtire, insa marginea este lata).

Avantajele evidente ale unui blat compozit la comanda sunt durabilitatea, aspectul deosebit si versatilitatea. Blaturile compozite de deterioreaza greu, nu se pateaza, nu se zgarie si se curata usor. Datorita ansamblului de materiale care intra in amestec, blatul compozit are caracteristici pe care nici unul dintre materiale, luat separat, nu le poate avea.

Aspectul estetic este de luat in considerare. Blaturile compozite sunt elegante, cu o textura fina si nu sunt reci datorita combinatiei cu rasina. In privinta versatilitatii unui blat compozit la comanda trebuie mentionate intrebuintarile multiple pe care acesta le poate avea: pentru pregatirea alimentelor, pentru servirea mesei, a cafelei sau a unei bauturi (pe post de masa de bucatarie sau chiar de bar).

blat compozit la comanda

Mai mult, datorita tehnicii speciale de prelucrare a materialului compozit, exista posibilitatea eliminarii chiuvetei clasice incorporate si turnarea blatului cu o chiuveta in suprafata continua. Blatul cu o astfel de chiuveta vine la pachet si cu avantajul unei intretineri mai usoare. Se faciliteaza curatarea spatiului din jurul chiuvetei, eliminandu-se spatiile in care se infiltrau microbi si care, in timp, deveneau imposibil de igienizat. Pentru o maxima functionalitate, cand alegem un blat compozit la comanda putem opta pentru unul cu doua chiuvete apropiate.

Tipuri de blaturi compozite

Pentru a va ajuta sa faceti alegerea corecta cand optati pentru un blat compozit la comanda va prezentam cele mai populare tipuri de astfel de blat:

1.Blatul compozit pe baza de cuart este rezistent la pete, caldura si zgarieturi, fiind realizat in proportie de pana la 93% din cuart si 7% din lianti (rasini). Blatul pe baza de cuart este igienic, suprafata nu este poroasa, nu necesita etansare, iar materialul poate avea un finisaj stralucitor sau mat. Alte avantaje sunt paleta larga de culori si grosimea destul de mica a placilor, in pofida faptului ca greutatea specifica a cuartului este una mare in general.

  1. Blatul compozit pe baza de granit are un aspect deosebit. Granitul este un material modern, care se poate modela si afisa intr-o cromatica diversa. Un blat compozit la comanda pe baza de granit are avantajul rezistentei la abraziuni, la foc si la diverse substante chimice care in mod normal degradeaza materialele de mobilier.
  2. Blatul compozit pe baza de marmura confera rafinament si eleganta oricarei bucatarii. Datorita impregnarii marmurei cu rasini speciale, duritatea si durata de viata sunt mai mari. Suprafata perfect neteda, aspectul delicat si rezistenta crescuta la umezeala fac din blatul compozit pe baza de marmura o optiune pentru bucatariile luxoase, amenajate in stil clasic.

blat compozit la comanda

Blaturile compozite prezinta cele mai mari avantaje pe care le poate avea un astfel de obiect in orice bucatarie. Unicul posibil inconvenient este costul mai ridicat fata de alte materiale. Daca mai stati inca pe ganduri daca sa recurgeti la un blat compozit la comanda pentru bucataria dumneavoastra, StudioMob este aici pentru a va da o mana de ajutor.