pat pentru bebelusi la comandaOscilarea intre achizitionarea unui pat pentru bebelus la comanda sau a unui patut de serie ii pune mereu in dificultate pe viitorii parinti. Emotiile premergatoare venirii pe lume a unui bebelus intr-o familie si dorinta parintilor de a pregati din timp tot ce trebuie pentru copil ii fac pe acestia mai exigenti in alegerea obiectelor de maxima necesitate pentru bebe. Patutul este un astfel de obiect indispensabil, care ii pune mereu in incurcatura, avand in vedere tipurile, functionalitatea si costurile diverse ale paturilor destinate bebelusilor.

In calitate de specialisti in productia de mobilier vom pleda si de aceasta data pentru obiectele realizate la comanda. Un pat pentru bebelus la comanda poate veni cu toate avantajele pe care unul de serie nu le are: dimensiuni, materiale, design, functionalitate. Intrucat somnul este esential pentru un bebelus care isi petrece aproximativ 16 ore din zi dormind in primele luni de viata, patutul acestuia trebuie sa indeplineasca standardele optime de calitate. Dimensiunile trebuie adaptate in primul rand spatiului in care patutul va fi amplasat. De asemenea, in functie de perioada de timp in care parintii doresc sa il utilizeze, acesta va fi mai mare sau destinat doar primelor luni de viata. Materialul din care este realizat va fi obligatoriu unul rezistent pentru a evita orice accident nedorit. Lemnul, PAL-ul si MDF-ul sunt materialele preferate pentru patuturile confectionate la comanda. Un pat pentru bebelus la comanda va avea un design placut, cu muchii rotunjite, si va fi, pe cat posibil, multifunctional (poate dispune de sertare sau lada pentru depozitarea asternuturilor sau a altor obiecte textile).

Modele de pat pentru bebelus la comanda

pat pentru bebelusi la comanda

  1. Patutul tip cos/leagan/balansoar este ideal pentru bebe in primele luni. Patul este usor de manevrat, fiind mic si echipat cu roti. Principalul dezavantaj este ca se utilizeaza o perioada foarte mica de timp, iar pe termen lung investitia ar putea parea nejustificata.
  2. Patutul fix clasic, realizat din lemn, MDF sau PAL reprezinta una dintre cele mai populare alegeri in randul parintilor fie ca se opteaza pentru un pat pentru bebelus la comanda sau pentru unul de serie. Acesta este rezistent si se poate integra usor in orice camera, nefacand nota discordanta cu restul mobilierului.
  3. Patutul pliabil cu 1 sau 2 nivele este de obicei realizat dintr-un cadru metalic, prevazut cu sistem de pliere, si din materiale textile lavabile, cu plasa pe laterale. Acesta este utilizat frecvent si pe post de tarc de joaca sau ca patut de calatorie.
  4. Patutul cu laterala culisanta (co-sleeper) este practic, fiind pozitionat in continuarea patului in care dorm parintii. Acesta faciliteaza comunicarea parintilor cu cel mic si ii scuteste de efortul suplimentar de a cobori din pat pentru a ajunge la patutul bebelusului.
  5. Patutul transformabil este un tip de pat pentru bebelus la comanda, care reprezinta o investitie buna si pe termen mai lung. Acesta se poate folosi de la 0 luni pana in perioada adolescentei deoarece se extinde si se transforma intr-un pat de o persoana. Unele dintre modele sunt prevazute cu sertare sau cu o comoda, extrem de utile in orice familie.

pat pentru bebelusi la comanda

Indiferent de modelul ales, de culoare, de materiale si de dimensiuni, un patut trebuie sa fie sigur si confortabil. Siguranta si confortul celui mic raman prioritatile absolute ale unui parinte. Totusi, pentru a fi pe deplin multumiti de alegerea facuta, StudioMob va sfatuieste sa realizati un pat pentru bebelus la comanda si toate grijile dumneavoastra de viitori parinti vor disparea.