mobilier officeOrice companie care se respecta si care recunoaste valoarea propriilor angajati investeste intr-un mobilier office de calitate. Aceasta nu este doar parerea expertilor nostri, ci este un rationament demonstrat in timp de eficienta angajatilor care au lucrat in conditii optime. In acelasi timp, un cadru confortabil, relaxant, este apreciat si de partenerii de afaceri, a caror stare de spirit poate deveni mai buna daca discutiile corporate se poarta intr-o ambianta placuta.

Mobilier office – tendinte in amenajarea spatiilor de birouri

mobilier officeSpatiile conventionale de lucru au fost inlocuite de birouri pline de vitalitate, cu mobila moderna, ergonomica si extrem de functionala. Iata cateva dintre ultimele tendinte din domeniu, care reflecta o evolutie semnificativa a obiectelor de mobilier office.

  • Locul clasicelor birouri este luat de mese ajustabile in functie de inaltime, iar scaunele sunt concepute pentru a conferi o pozitie corporala corecta.
  • Dulapurile masive utilizate pentru arhivarea documentelor capata dimensiuni mai mici, fiind echipate cu usi culisante, sau dispar complet, intrucat progresul tehnologic permite stocarea virtuala a actelor. Astfel se obtine mai mult spatiu, camerele aerisite fiind benefice pentru o activitate eficienta.
  • Se transforma salile de conferinte. Statiile de lucru mobile incep sa inlocuiasca deja clasica masa imensa de conferinte, iar fotoliile comode inlocuiesc scaunele asezate pana acum in jurul mesei. Ideea generala este aceea de a decongestiona spatiile aglomerate si de a relaxa angajatii. Salile de conferinte erau percepute ca spatii in care puteau sa apara tensiuni si se doreste insufletirea acestui loc prin diverse detalii ale obiectelor de mobilier office sau prin accesorii.
  • Birourile open-space cu separatoare (cubicle) incep sa piarda teren pentru ca nu ofera un spatiu deschis, propice comunicarii, dar nici suficienta liniste sau intimitate. De aceea, se merge in directia crearii unui numar de sali care sa poata fi utilizate de angajati la nevoie.
  • Spatiile recreative cu piese de mobilier inovatoare reprezinta o solutie adoptata de multe dintre marile corporatii in ultima vreme. Camerele de relaxare cu sezlonguri sau leagane, cu diverse modele de canapele sau banchete viu colorate, dau o nota vesela mediului de lucru. Pauzele in astfel de spatii sunt revigorante, asigura o mai buna mobilizare a angajatilor si le dau acestora o atitudine pozitiva.
  • “Designul Biophilic” incepe sa fie prezent in amenajarile office. Teoria apropierii de natura se reflecta si in obiectele de mobilier office, create intr-o cromatica si din materiale care reproduc aspecte din mediul inconjurator. Potrivit teoriei “Designului Biophilic”, fiinta umana este mai fericita si are performante mai mari daca este inconjurata de elemente din natura. Mobilierul este unul confortabil, din materiale cu texturi fonoabsorbante, pentru a limita zgomotele si pentru a spori relaxarea si a incuraja creativitatea.

mobilier office

Chiar daca pe piata romaneasca exista inca multe companii, care isi mai desfasoara activitatea intr-un mediu oarecum desuet, tendintele prezentate nu trebuie sa para ceva imposibil de realizat. Ele au la baza idei care au functionat si care inca dau rezultate. Ele reprezinta un bun punct de plecare pentru o reamenajare completa a spatiilor corporate. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati si, in functie de caracteristicile spatiului de birouri de care dispuneti, StudioMob va va pune la dispozitie un mobilier office modern, confortabil, rentabil, ce va fi foarte apreciat.