insula de bucatarie la comanda

Insula de bucatarie la comanda constituie un element cu o functionalitate dovedita, putand contribui cu usurinta si succes atat la optimizarea spatiului incaperii, cat si la un echilibru vizual ce depaseste tiparele obisnuite ale unei bucatarii. Insula adauga, de asemenea, un plus de functionalitate, furnizand spatii excelente pentru depozitare. Luand in considerare pozitia centrala pe care o ocupa, punctul principal de focus pe care il contureaza, o putem denumi drept aria sociala principala, locul ideal in care familia poate servi mesele si in care fiecare membru se poate incarca cu energia necesara pentru a face fata provocarilor de pe parcursul unei intregi zile.

Ce criteriile ne ghideaza atunci cand alegem insula de bucatarie la comanda ideala pentru spatiul nostru?

Insula de bucatarie la comanda se preteaza tuturor stilurilor de amenajare, fie ca discutam despre stilul traditional, contemporan, eclectic, clasic, cottage, artizanal, industrial, mediteranean, minimalist, vintage.

insula de bucatarie la comanda

In momentul in care discutam despre designul unei astfel de piese de mobilier pentru bucatarie, este necesar sa ne raspundem la o serie de intrebari elementare:

  • Pentru ce tip de activitate urmeaza sa o utilizam cu prioritate?
  • Care este suprafata necesara unei amplasari armonioase?
  • O vom intrebuinta doar ca spatiu de lucru si depozitare sau si pentru servirea meselor in familie?
  • Ce caracteristici estetice ar trebui sa detina astfel incat sa vina in completarea pieselor de mobilier deja existente in bucatarie?

Desi exista multiple modalitati de abordare, este recomandat sa ne alocam timpul necesar pentru a analiza fiecare aspect in ceea ce priveste insula de bucatarie la comanda.

In randurile ce urmeaza, vom discuta aspectele de care trebuie sa tinem cont pentru a ne asigura de o alegere potrivita.

Dimensiunea va depinde in mod direct de suprafata disponibila in bucatarie

Data fiind amplasarea centrala a insulei, este de preferat ca si spatiul din bucatarie sa fie unul generos, pentru a ne permite sa jonglam cu o varietate de modele. Accesul la celelalte electrocasnice nu trebuie sa fie restrictionat, iar libertatea de miscare a membrilor familiei in bucatarie trebuie sa se realizeze intr- o maniera facila. In situatia in care bucataria are dimensiuni mai putin generoase, specialistii recomanda ca model de insula unul compact, care sa permita in jur un spatiu de aproximativ 3 metri, astfel incat sa putem deschide usile fara a bloca sau lovi pe cineva. Insula de bucatarie la comanda este o idee excelenta in evidentierea spatiului unei bucatarii, indiferent care sunt dimensiunile de care dispunem.

insula de bucatarie la comanda

O bucatarie mica nu trebuie sa ne descurajeze, deoarece exista o varietate de idei personalizate de insule de bucatarie, perfect adaptabile oricarui tip de spatiu, ce pot functiona excelent fara a compromite confortul, practicalitatea sau libertatea. Secretul unei dimensiuni ideale consta in masuratori corecte si planificare detaliata.

Inaltimea insulei este corelata cu scopul caruia ii este destinata

Daca vom utiliza insula ca si zona de lucru, este recomandat ca inaltimea sa fie aceeasi cu cea a blatului mobilierului. Daca insula va servi drept spatiu pentru a lua masa in familie, ea poate avea fie aceeasi inaltime cu a blatului de bucatarie, poate fi mai inalta sau mai joasa, insa prevazuta cu scaune cu picior reglabil, usor de ajustat. Specialistii recomanda ca dimensiunea pentru care optam in ceea ce priveste insula de bucatarie la comanda sa fie direct proportionala cu dimensiunea bucatariei, astfel incat sa pastram aspectul armonios al imbinarilor.

Tipul si stilul blatului sunt parte componenta a seriei deciziilor importante ce trebuie luate

Desi putem opta cu siguranta pentru potrivirea blatului insulei cu blatul de bucatarie principal, ne putem crea si oportunitatea elaborarii unor contraste proportionate. Atfel incat, daca blatul principal este in tonuri reci, putem alege ca blatul insulei sa il contrabalanseze cu tonuri mai calde. Sau, in situatia in care blatul principal este unul in nuante calde, blatul insulei poate fi neutru, pentru alcatuirea unor efecte spectaculoase. Este necesara insa o permanenta atentie intre compatibilitatea si fluxul concordant, echilibrat, dintre designul blatului pe care il alegem pentru  insula de bucatarie la comanda si restul decorului.

insula de bucatarie la comanda

Spatiile de depozitare pe care le ofera o insula de bucatarie sunt oportunitati excelente, ale caror intrebuintari trebuie sa le maximizam. Putem avea astfel elemente de stocare diferite: dulapuri, sertare traditionale, multifunctionale, rafturi deschise.

Specialistii StudioMob va ofera asistenta personalizata si idei inovatoare pentru modele de insula bucatarie la comanda pentru un efect deosebit garantat.