dulapuri de birouDaca spatiul tau de lucru are nevoie de organizare rapida, cateva dulapuri de birou cu dimensiuni diferite, din PAL melaminat, MDF sau lemn, versatile, multifunctionale si calitative sunt rezolvarea tuturor problemelor si inconvenientelor. Indiferent daca lucrezi de acasa sau ai biroul tau propriu in cadrul unei companii, ordinea este elementul de baza al activitatilor de orice natura. Este deja dovedit faptul ca un birou bine organizat stimuleaza productivitatea si eficienta, permitandu- le in acelasi timp angajatilor sa se bucure cu adevarat de locul in care isi desfasoara activitatea zilnica. Amenajarea unui birou acasa presupune spatii de stocare personalizate, care sa ne usureze sarcinile de lucru. In aceasta situatie, comandarea unor dulapuri de birou cu dimensiuni potrivite suprafetei disponibile este recomandarea tuturor specialistilor in design interior.

Dulapuri de birou la comanda- materiale folosite si diferentele dintre ele

In momentul in care luam decizia de a comanda corpurile de mobilier necesare zonei de lucru, primul si poate cel mai important pas este alegerea materialelor din care acestea urmeaza sa fie realizate. In majoritatea cazurilor, mobila executata la comanda are o nota moderna si este lucrata din PAL, MDF sau derivate ale acestora.

PAL

PAL-ul se prezinta sub forma unor panouri, insasi denumirea lui reprezentand acronimul de la “placi aglomerate de lemn” si constituie o mixtura de aschii si ramasite marunte din lemn, impreuna cu diversi adezivi precum cleiul sau diferite rasini. Pentru a i se oferi aspectul neted de la exterior, PAL-ul este finisat cu lacuri, furnir, sau melamina, cel din urma fiind adesea intalnit sub denumirea de PAL melaminat. Este ideal pentru piesele de mobilier la comanda precum dulapuri de birou, dressing- uri, dormitoare, bucatarii, mobila de sufragerie. Desi un material vulnerabil in fata umiditatii, prezinta o mare diversitate a gamei de texturi si nuante, maniera de prelucrare este una facila, fabricandu-se mai usor comparativ cu alte materiale.

MDF

dulapuri de birou

Similar ca si mod de fabricare cu PAL-ul, MDF-ul afiseaza o rezistenta mult mai mare la umezeala iar aspectul este mult mai fin si elegant. Poate fi vopsit intr-o multitudine de tonuri, mate, lucioase sau semi-lucioase si poate permite modelarea in relief a unor detalii care ii confera o nota clasica. Pe langa aceste doua variante, mai puteti opta pentru dulapuri de birou realizate din lemn. Utilizat in tonuri cat mai naturale sau supus unor tratamente cu diverse lacuri, menite sa ii accentueze sau sa ii schimbe nuanta naturala si sa ii evidentieze nervurile, lemnul este un material pretios si necesita alocarea unor perioade mai indelungate de timp pentru efectuarea diferitelor procedee precum prelucrarea, uscarea, finisajele, montajul.

PAL-ul, MDF-ul si lemnul alcatuiesc o triada imbatabila in sfera materialelor utilizate pentru realizarea mobilei la comanda.

Aspect vs. utilitate – este mai importanta compartimentarea decat designul?

dulapuri de birou

Desi la prima vedere aspectul unei piese de mobilier este factorul ce ne starneste curiozitatea, ne antreneaza curiozitatea si ne proiecteaza cu o viteza fulgeratoare modul in care variatele modele de dulapuri de birou, mobila de sufragerie, bucatarie sau hol vor arata in spatiile pe care noi le vizam, in esenta, compartimentarea este cea care are rol decisiv in achizitionarea corpului de mobilier respectiv. Pentru ca obiectul sa isi atinga scopul caruia i- a fost menit si pentru care a fost creat, este necesara o echilibrare perfecta a balantei design- utilitate. Acest echilibru poate fi restabilit intr- o maniera mai facila daca se opteaza pentru executarea la comanda a mobilei dorite. Astfel este asigurata fidelitatea realizarii modelului intocmai cu cerintele clientului, in tonurile si nuantele agreate de acesta si cu un concept special adaptat nevoilor pe care le intampina.

Dulapuri de birou la comanda- solutii inteligente pentru arhivari eficiente

dulapuri de birou

Aceste corpuri de mobilier sunt, prin insasi natura lor, multifunctionale. Modelele variaza in functie de necesitati. Daca utilizam drept criteriu directia dispunerii, putem opta pentru modele plasate pe verticala, cu usi sau fara, ideale depozitarii documentelor si a cartilor, sau pentru modele orizontale. Ambele pot fi completate de rafturi, polite sau etajere suspendate, accesorizate cu diverse obiecte decorative. Modelele incastrate in alte corpuri de mobilier sau cele concepute pentru a fi montate pe colt reprezinta o solutie extrem de eficienta atat din punct de vedere al practicitatii si viabilitatii, cat si din punct de vedere estetic si vizual. Recomandarea specialistilor este ca aceste concepte de dulapuri de birou sa fie lucrate la comanda, pentru un plus de siguranta in ceea ce priveste dimensiunile exacte si compartimentarea ideala scopului pentru care sunt realizate.

La StudioMob va puteti comanda modele complete de dulapuri de birou, spatioase si incapatoare, pentru depozitari si organizari cat mai eficace.