mobilier de bucatarie din lemn masivPe piata actuala exista o multitudine de materiale utilizate pentru realizarea mobilierului necesar unui camin, insa mobila de bucatarie din lemn masiv se bucura de tot mai multa popularitate. Asociat cel mai adesea cu gusturile clasice ale bunicii, transmise ulterior parintilor nostri, mobilierul din lemn masiv castiga tot mai mult teren in planurile de amenajari interioare ale trendurilor actuale. Pusi deseori in postura de a opta intre un design deosebit si un material calitativ, riscam sa facem alegeri gresite. Dar daca le- am putea avea pe ambele?

Designul si garantia calitatii intalnite la mobila de bucatarie din lemn masiv

Nu putini dintre noi au simtit cum ating limitele rabdarii atunci cand mobileaza sau redecoreaza locuinta. Miile de modele de mobilier, dintr-o sumedenie de materiale, zecile de magazine cutreierate, diversitatea de preturi, dificultatea in a gasi exact ceea ce ne dorim ne stirbesc de cele mai multe ori insasi bucuria decorarii. Amenajarea unei locuinte este un proces creativ care ne antreneaza imaginatia si ne relaxeaza. Deseori, insa, gasim designul mult visat, dar materialul lasa de dorit; sau un material calitativ este utilizat in realizarea unui model mai putin dezirabil. Solutia este una simpla: mobila de bucatarie din lemn masiv la comanda.

Lemnul- alegerea perfecta pentru mobila de bucatarie

Lemnul este un material care si-a dovedit inca din cele mai vechi timpuri atuurile. Este singurul care reuseste sa imbine perfect notiuni aparent diametral opuse: durabilitate, calitate, aspect. Daca singurul impediment in alegerea unui mobilier din lemn masiv este pretul, investitia va fi amortizata in timp. Aspectul poate fi restaurat prin procedee de curatare, slefuire si aplicare ulterioara a unui strat de lac. Aceste procese nu sunt deloc frecvente, mobila de bucatarie din lemn masiv putandu-si mentine aspectul zeci de ani daca este intretinuta corect.

Mobilerul din bucatarie este supus unui grad ridicat de uzura. Aburul emanat in prepararea meselor, mirosurile, diferitele pete si zgarieturi isi pot pune amprenta asupra aspectului sau si pot contribui la deteriorarea acestuia. Lemnul este singurul material a carui frumusete poate fi restaurata in totalitate, fara a fi nevoie de inlocuire.

mobilier de bucatarie din lemn masiv

In functie de sursa de provenienta, intalnim lemn de esenta tare, lemn de esenta moale sau lemn prelucrat. Din categoria lemnului de esenta tare fac parte foioasele precum fagul, stejarul, nucul, mahonul. Lemnul de esenta moale apartine coniferelor: brad, molid, pin si este mai rar utilizat in comenzi de mobila de bucatarie din lemn masiv.

Combinatii indraznete sau aspect unitar?

In ceea ce priveste designul mobilierului, acesta poate fi atat unitar, cat si contrastant. Daca nu ne consultam cu un designer de interior si ne temem de ideile indraznete, indicat este sa pastram totul intr- o zona sigura. Optam astfel pentru masa de bucatarie in aceeasi tonalitate cu scaunele si mobilierul de perete, iar nota personala este data de obiecte decorative.

Daca suntem in cautarea ineditului si a combinatiilor curajoase, putem sa alegem scaune si masa din game diferite. In acest mod vom obtine o bucatarie personalizata, unica, ce poate servi drept sursa de inspiratie persoanelor care vin in vizita.

Mobila de bucatarie din lemn masiv constituie o optiune atragatoare pentru persoanele care pun pret pe calitate. Piesele de mobilier din lemn au o durabilitate dovedita in timp, sunt rezistente, spectaculoase.

Tendinte de mobilier de bucatarie in anul 2019

Bucataria este inima unei locuinte. Ea dicteaza stilul intregii case si stabileste cat de vibranta sau eleganta va fi aceasta. In anul 2019, culorile la moda in materie de mobilier de bucatarie variaza de la nuantele neutre, naturale, la cele vii inspirate din natura, precum verde salvie, galben sofran sau deep blue. Si nuantele exotice de portocaliu sau tonalitatile intunecate cu accente inchise sunt in tendinte. Materialele de calitate cu paleta neutra de culori sunt completate de insertii precum sticla organica, ceramica, piatra, metal in diferite nuante. In stil clasic sau modern, rustic sau vintage cu aer de epoca, mobila de bucatarie din lemn masiv este favorita.

mobilier de bucatarie din lemn masiv

Designerii propun bucatarii cu mai multe structuri. Suprafata calda si cu note rustice a stejarului, imbinata cu rafturi luminoase din sticla cu finisaje stralucitoare din aluminiu, alama sau metal auriu constituie intotdeauna o combinatie castigatoare. Nuantele neutre vor ramane in topul preferintelor si vor denota prospetime si naturalete. Designul bucatariei creeaza confortul intregii case, este cel ce ne inspira dimineata si ne relaxeaza dupa o zi grea.

In stil high-tech, minimalist, provence, clasic, vintage sau rustic, la StudioMob iti putem realiza mobila de bucatarie din lemn masiv pe care ti-o doresti.