mobila la comanda din PAL

Primul avantaj pentru mobila la comanda din PAL este cel al costurilor reduse. Este deja cunoscut faptul ca raportul calitate- pret este unul interdependent si direct proportional. Pentru obiectele estimate la o calitate superioara si costurile sunt mai ridicate. Nu intotdeauna insa piesele de mobilier cu aspect modern trebuie sa ne duca la cheltuieli excesive.  La decorarea unei locuinte nu este indicat sa ne punem singuri piedici si sa ne ciocnim de bariera preturilor. Cu un strop de creativitate orice mobilier din PAL va imbina de minune calitatea si bugetul.

 

Mobila la comanda din PAL- primele aparitii si evolutia pana in prezent

 

PAL-ul este un derivat din lemn care se obtine prin maruntirea, presarea si lipirea aschiilor, a rumegusului si a unor rasini adezive. A aparut pentru prima data in timpul celui de- al Doilea Razboi Mondial in Germania. Pretul lui initial era mai ridicat decat cel al lemnului masiv. PAL- ul a inceput sa devina un produs ieftin odata cu utilizarea lui frecventa de catre companii mari precum IKEA. Se dorea promovarea ideii unui acces garantat tuturor oamenilor la mobila si decoratiuni. Dezvoltarea tehnologiei de obtinere si costurile lui minime permiteau unui numar tot mai ridicat de oameni sa isi decoreze locuintele cu mobila la comanda din PAL.

Dupa cum ii spune si denumirea PAL-ul reprezinta o aglomerare de placi din lemn. Pentru a se obtine suprafetele netede, placile de la exterior sunt intotdeauna formate din particule cat mai mici. In functie de modul de finisare cu melamina sau furnir, PAL- ul se clasifica in melaminat sau furniruit.

mobila la comanda din PAL

PAL- ul are o structura mai putin densa, decat a altor materiale utilizate in fabricarea mobilei. Avand avantajul unui pret accesibil, PAL- ul a ramas unul dintre cele mai utilizate materiale pentru executarea mobilei. La fel ca in cazul altor materiale, este recomandat sa stii avantaje si dezavantaje pentru mobila la comanda din PAL, precum si moduri de a o intretine. O tratare corespunzatoare a materialului va extinde durata de utilizare a mobilierului.

 

Avantaje dovedite ale PAL- ului:

 

  • greutate mai redusa decat a altor materiale
  • durata de prelucrare mai mica
  • costuri de prelucrare diminuate
  • utilizare multipla atat la mobila, cat si la parchet, lambriu, pervaz
  • gama larga de culori, poate imita lemnul, piatra, marmura, se adapteaza usor oricarui  spatiu sau decor
  • flexibil la prelucrare poate avea forme si dimensiuni multiple

 

Sensibilitati cunoscute ale PAL- ului:

  • sensibilitati la umiditate, condens, trecere de la o temperatura la alta
  • mirosul caracteristic pentru mobila la comanda din PAL, produs de emisia de formaldehida- acesta a fost redus considerabil sau chiar eliminat complet cu ajutorul unor substante numite captatori de formaldehida.
  •  nu poate fi prelucrat in adancime, panourile sunt doar suprafete plane
  • este rareori utilizat in starea lui initiala, de obicei fiind acoperit cu melamina sau furnir estetic

 

Ce sa folosesti cand cureti mobila la comanda din PAL

 

In comert gasim o gama foarte variata de produse de curatare pentru mobila. Unele dintre ele sunt special concepute pentru curatarea PAL- ului. Daca ati terminat curatenia, dar observati ca ati uitat sa cumparati solutii pentru sters mobila, nu trebuie sa mergeti la supermarket urgent. Solutia de curatat geamuri va functiona de minune, indepartand eventualele pete de grasime sau murdarie si lasand suprafata perfect curata.

Cele mai indicate raman insa produsele profesionale cu efect antistatic, special concepute pentru indepartarea prafului si protejarea suprafetelor. Pentru a nu produce zgarieturi pe suprafata fina de la exterior, mobila la comanda din PAL trebuie curatata cu ajutorul unor lavete din bumbac cat mai moi.

mobila la comanda din PAL
Tot pentru curatarea PAL- ului mai puteti folosi detergent diluat sau detergent non-abraziv. Suprafata trebuie insa bine stearsa dupa folosirea unui astfel de produs, deoarece pot ramane urme. O alta varianta de curatare este si cea cu o solutie din apa si sapun.

PAL-ul poate fi lustruit folosind produse de lustruit pentru lemn, spre exemplu ceara.

Ce sa nu folosesti cand cureti mobila la comanda din PAL

Mobilierul din PAL nu trebuie niciodata curatat cu solutii pe baza de inalbitori, deoarece vor produce decolorari ale suprafetelor si deteriorari ale acestora. Substantele dizolvante, acide sau alcoolul sunt de asemenea, nerecomandate in stergerea suprafetelor din PAL. Substantele abrazive vor duce la aparitia zgarieturilor suprafetei fine de la exteriorul mobilierului, de aceea nu este indicat sa le utilizati. Un alt lucru nerecomandat este expunerea mobilierului din PAL la umezeala sau temperaturi ridicate, deoarece acest material are o sensibilitate cunoscuta pentru umiditate si schimbari bruste de temperatura.

Cu toate aceste informații noi, dar și cu idei ingenioase te asteptam la StudioMob pentru a construi impreuna mobila la comanda din PAL perfecta casei si bugetului tau!